«Δημιουργωντας Εμπιστοσυνη στην Τεχνητη Νοημοσυνη με τη χρηση Τεχνητης Νοημοσυνης: Βελτιστες Πρακτικες και Παραδειγματα»

Σας γνωρίζουμε ότι εξαντλήθηκε το μέγιστο όριο των αιτήσεων συμμετοχής.

Αγαπητά μέλη,
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στo webinar του DPO Network της 21ης Οκτωβρίου 2020, ώρα 17.30 – 19.00, μέσω πλατφόρμας Zoom, με θέμα:
«Δημιουργώντας Εμπιστοσύνη στην Τεχνητή Νοημοσύνη με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης: Βέλτιστες Πρακτικές και Παραδείγματα»
με εισηγητές τους κ.κ. Γιάννη Κανελλόπουλο, Δ/ντα Σύμβουλο της  τεχνολογικής εταιρείας Code4Thought, και
Ανδρέα Μεσσαλά, μηχανικό μηχανικής μάθησης (machine learning engineer).
Μετά τη θεωρητική εισαγωγή, θα ακολουθήσει επίδειξη λογισμικού ανάδειξης στερεοτύπων και προκαταλήψεων στα αλγοριθμικά συστήματα.
Ο Πρόεδρος του DPO Network
Λεωνίδας Ι. Κανέλλος
Βιογραφικά Εισηγητών:
O Γιάννης Κανελλόπουλος είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας Code4Thought που σκοπός της είναι η διασφάλιση ότι αλγοριθμικά συστήματα (όπως αυτά της Τεχνητής Νοημοσύνης) συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο και είναι διαφανή και δίκαια ως πρός τη λειτουργία τους. Ο Γιάννης έχει εμπειρία πάνω από 17 χρόνια στην αξιολόγηση συστημάτων λογισμικού μεγάλης κλίμακας και κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το School of Computer Science του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Όντας ενεργό μέλος της κοινότητας της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ο Γιάννης τελεί επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του Orange Grove, ενός startup incubator που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ολλανδίας.
Ο Ανδρέας Μεσσαλάς είναι μηχανικός μηχανικής μάθησης (machine learning engineer) με προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο ερευνητικό του έργο συγκαταλλέγεται δημοσίευση σε επιστημονικό συνέδριο εργασία με θέμα την επεξήγηση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης καθώς και συμμετοχή σε βιβλίο του εκδοτικού οίκου O’Reilly με θέμα την Ηθική στην Επιστήμη των Δεδομένων. Αυτή τη στιγμή δουλεύει στην εταιρεία Code4Thought με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογίας που καθιστά αλγοριθμικά μοντέλα δίκαια (fair), διαφανή (transparent) και υπεύθυνα (accountable).